Lyxig sommarlunch 🌸
Original recept från www.instagram.com
June 6, 2024
275 g kavring, mixad till smulor
125 g smör, smält
300 g créme cheese
4 dl crème fraiche 34 %
3 st gelatinblad
1 st rödlök, finhackad
460 g stora räkor utan skal, hackade
1 msk hackad dill
1 msk citronsaft
Salt
Svart och vitpeppar
Smält smöret och mixa kavringen till smulor. Blanda med det smöret och tryck ut smulet i en springform. Ställ svalt fram tills fyllningen skall hällas i.
Blötlägg gelatinbladen i iskallt vatten i ca 5-8 min. Blanda samman crème fraîche och créme cheese. Finhacka rödlöken och vänd ner i smeten. Mät upp ca 1-2 dl av smeten i en kastrull, och värm upp. Krama ur vattnet ur gelatinbladen och rör ner i den varma smeten. När allt har löst sig, häll tillbaka den varma smeten i den kalla smeten och rör ordentligt tills det blandats väl. Hacka dill och räkor och blanda i. Pressa i citronsaften och smaka upp med salt, svart och vitpeppar. Dekorera med vad du vill. Vi valde löjrom, rädisor och gräslök och låt den som sagt stå svalt några timmar innan servering.