En krämig och smakrik pasta med hetta av dijonsenap och sambal oelek. Den färdig pastan toppas med smulad ädelost och färska örter. Mums!
Original recept från www.arla.se av Karolina Sparring
June 15, 2024
400 g lövbiff
Salt och svartpeppar
250 g champinjoner
1 st purjolök
Svenskt smör från arla®, till stekning
2 st vitlöksklyftor, finrivna
2 dl arla köket® crème fraiche
2.5 dl kelda® matlagningsgrädde
1 msk dijonsenap
1 msk sambal oelek
1 st tärning hönsbuljong
360 g pasta penne
140 g kvibille® ädel grädd
Färsk timjan eller smörgåskrasse
Sätt på vatten till pastakoket.
Strimla lövbiffen grovt. Salta och peppra. Ställ åt sidan medan resten förbereds.
Skär svampen i klyftor. Skölj och skiva purjolöken grovt. Fräs svampen i en stekpanna tills vätskan kokat in. Tillsätt en klick smör, purjolök och vitlök. Fräs 2–3 min. Rör ner crème fraiche, grädde, senap, sambal oelek och smulad buljong. Låt koka ihop 2–3 min. Ställ åt sidan.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Spara 1 dl av pastavattnet.
Hetta upp en stekpanna med smör. Stek lövbiffen hastigt i omgångar. Blanda ner i såsen tillsammans med pastan. Rör ev ner det sparade pastavattenet till önskad konsistens.
Toppa med smulad ost och timjan. Servera direkt.