Kycklinglårfilé marinerad med five spice, soja, honung och vitlök. När den tillagas i airfryer slipper du stekos, och du får en riktigt saftig och smakrik kyckling. Servera med en krämig gochujang-crème fraiche, ris och salladslök. Gott till vardag och till fest!
Original recept från www.arla.se av Arla Mat
June 18, 2024
450 g kycklinglårfilé
2 msk japansk soja
1 msk five spice-krydda
2 msk flytande honung
3 st vitlöksklyftor, skalad och finhackad
2 dl arla köket® crème fraiche
1 msk gochujang
4 portioner jasminris
1 knippe salladslök
4 msk rostade sesamfrön
Lägg kycklingen i en skål. Blanda med soja, kryddor, honung och vitlök. Ställ kallt ca 30 min.
Rör ihop såsen och ställ den kallt.
Fördela kycklingen i korgen till din airfryer.
Tillaga på 200° i ca 20 min. Innertemperaturen ska vara minst 72° när den är klar.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen. Strimla salladslöken.
Skiva upp kycklingen och servera den med ris, sås och toppa med salladslök och sesamfrön.