Vegetarisk lasagne med grönsaker och cottage cheese som blir extra god med både lök och purjolök i såsen. Servera lasagnen med en god och fräsch sallad.
Original recept från www.arla.se av Arla Mat
June 11, 2024
3 st purjolökar
Svenskt smör från arla®
400 g krossade tomater
0.5 dl tomatpuré
1 st tärning grönsaksbuljong
2.5 dl arla köket® matlagningsgrädde
1 tsk salt
1 krm malen vitpeppar
1 dl hackad färsk basilika
9 st lasagneplattor
500 g keso® cottage cheese
2 dl arla köket® riven ost gratäng
Sätt ugnen på 225°.
Skölj och strimla purjolöken, fräs den i smör i en gryta. Rör ner krossade tomater, tomatpuré, buljongtärning, grädde, salt, peppar och basilika. Låt såsen koka ihop, ca 5 min.
Varva grönsaksröra, lasagneplattor och cottage cheese i en smord och ugnssäker form. Avsluta med sås och strö över osten.
Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Toppa ev med lite mer basilika.