När du tillagar fläskkotletter i ugnen blir de extra saftiga. Vi bryner på kotletterna i lite smör för att de ska få extra god smak. Sedan häller vi över en gräddig svampsås och gratinerar allt i ugnen. Välj om du vill servera de goda fläskkotletterna med potatis, pasta eller ris. En kripsig grönsallad gör rätten komplett.
Original recept från www.arla.se av Karolina Sparring
June 15, 2024
4 st fläskkotletter, gärna benfria
Salt och svartpeppar
250 g champinjoner
2 msk svenskt smör från arla®
1 msk vetemjöl
5 dl kelda® matlagningsgrädde
2 msk kinesisk soja
2 tsk sambal oelek
1 kruka färsk persilja
4 portioner ris, potatis eller pasta
4 portioner ris, potatis eller pasta
Blandad grönsallad
Blandad grönsallad
Sätt ugnen på 175°.
Salta och peppra kotletterna på båda sidorna. Kvarta svampen.
Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn köttet på hög värme på båda sidor tills det fått fin färg. Lägg över i en ugnsform.
Fräs svampen i stekpannan. Pudra över mjöl. Häll på grädde, soja och sambal oelek. Koka 2 min.
Häll gräddblandningen över kotletterna. Tillaga fläskkotletterna i ugnen ca 30 min, till en innertemperatur på 70°.
Koka potatis, ris eller pasta.
Strö hackad persilja över fläskkotletterna och servera med grönsallad.