Recept på en krämig skinksås - snabb och enkel vardagsmat när den är som bäst. I det här receptet har vi gjort en pasta med skinksås toppad med färsk basilika och smaksatt med cheddar. Den här skinksåsen blir lätt en favorit!
Original recept från www.arla.se av Arla Mat
Sept. 5, 2024
4 portioner pasta
120 g rökt skinka
2 st vitlöksklyftor
1 msk svenskt smör från arla®
2 dl arla köket® matlagningsgrädde
1 dl frysta gröna ärter
150 g kvibille® riven ost cheddar
Salt och svartpeppar
1 kruka färsk basilika
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Tärna skinka. Skala och skiva vitlöken. Hetta upp en kastrull med smör. Fräs skinka och vitlök 2–3 min.
Tillsätt grädde och ärtor, koka upp. Ta från värmen och rör ner osten.
Smaka av med salt och peppar och blanda skinksåsen med nykokt pasta och basilika. Servera direkt.