Hela middagen i en form! Smakrik och krämig gratäng som passar bra på buffébordet också, servera gärna med en grön sallad.
Original recept från www.arla.se av Arla Mat
June 12, 2024
750 g benfri kassler
1.5 kg potatis
1 st morot
2 st gula lökar
3 st vitlöksklyftor
1 st röd paprika
1 msk arla köket® smör- & rapsolja
5 dl kelda® mellangrädde
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
3 dl kvibille® riven ost cheddar
Sätt ugnen på 200°.
Strimla kasslern. Skala potatis, morot, lök och vitlök. Skiva potatis och morot. Strimla löken och finhacka vitlöken. Dela, kärna ur och strimla paprikan.
Fräs lök, vitlök och paprika i smör i en stekpanna. Blanda alla ingredienser och lägg i en ugnssäker form, ca 20x30 cm.
Häll över grädden och tillaga i nedre delen av ugnen ca 30 min. Strö över osten och gratinera ytterligare ca 30 min. Servera gärna med sallad.