Att tillaga torskrygg i ugn gör fisken mjäll och fin i smaken. Var försiktig så den inte är inne för länge, bäst blir den med en innertemperatur på 52°. Den gräddiga såsen gör fisken extra god. Det är lyxigt med räkor på toppen, men denna fiskrätt blir god även utan. Välj om du vill servera torskrygg i ugn med potatismos eller din egna favorit.
Original recept från www.arla.se av Karolina Sparring
Sept. 11, 2024
600 g torskrygg
1 tsk salt
2 dl arla köket® crème fraiche
2 dl arla ko® vispgrädde
0.5 st tärning fiskbuljong
100 g skalade räkor
1 st citron
1 knippe färsk dill eller gräslök
Värm ugnen till 125°.
Dela fisken i 4 bitar. Salta dem runt om och lägg i en liten ugnsform.
Häll crème fraiche och vispgrädde i en liten kastrull. Smula ner buljongen. Koka upp och sjud 2-3 min.
Häll såsen över fisken i formen. Tillaga mitt i ugnen ca 15 min, eller tills den har en innertemperatur på 52°.
Toppa torskryggen med skalade räkor, finrivet citronskal och dillvippor.
Servera gärna med potatismos, gröna ärter och citronklyftor.