Här är ett recept på en mustig och välsmakande köttfärssoppa med potatis. En god och mättande soppa som alltid är lika uppskattad vid middagsbordet. Servera köttfärssoppan med nybakad bröd och din favoritost. En perfekt vardagsrätt!
Original recept från www.arla.se av Arla Mat
Sept. 5, 2024
1 st gul lök
3 st vitlöksklyftor
1 st röd paprika
1 st bakpotatis
2 msk svenskt smör från arla®
500 g köttfärs
3 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
1 msk torkad rosmarin
1 burk krossade tomater
1 l vatten
2 dl arla ko® vispgrädde
3 st tärningar hönsbuljong
Salt och svartpeppar
Färsk persilja, hackad
Skala och finhacka lök och vitlök. Tärna paprika och potatis.
Hetta upp smör i en rymlig kastrull. Fräs lök och vitlök 3-4 min.
Tillsätt färs, tomatpuré och kryddor. Fräs ytterligare 5 min under omrörning.
Häll på tomater, vatten och grädde. Lägg i paprika och potatis och smula ner buljongtärningarna. Koka upp och låt koka ca 10 min eller tills potatisen är klar. Smaka av med salt och peppar.
Toppa köttfärssoppan med persilja.