Detta är en lättlagad och klassisk spenatoppa som avnjuts på klassiskt vis med kokt ägg. Soppan är kryddad med muskotnöt, vilket verkligen förhöjer spenatsmaken. Servera gärna soppan med varma mackor!
Original recept från www.arla.se av Arla Mat
Sept. 24, 2024
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta
2 msk arla köket® smör- & rapsolja
450 g fryst spenat
1 dl vatten
5 dl arla ko® vispgrädde
2 st tärningar grönsaksbuljong
2 krm riven muskotnöt
2 krm svartpeppar
4 st kokta ägg
Bröd
Hårdostar
Skala och finhacka lök och vitlök.
Hetta upp smör-&rapsolja i en rymlig kastrull. Fräs löken mjuk.
Tillsätt spenat, vatten, grädde och smulad buljong. Koka upp och låt koka 6-8 min. Smaka av med muskot, salt och nymalen svartpeppar. Mixa ev. spenatsoppan lite slarvigt.
Skala och halvera äggen.
Toppa spenatsoppan med ägghalvor. Servera gärna med bröd och ost, t ex gratinerad ostsmörgås.