Denna enkla rätt med saftiga kycklinglår som tillagas i ugnen är sagolikt god. Såsen kokas i samma panna som kycklingen steks. Sedan hälls såsen, som består av soltorkade tomater, parmesan, chili flakes och grädde över kycklingen i formen och lagas klar i ugnen.
Original recept från www.arla.se av Provlagat av Arla Mat
Sept. 15, 2024
900 g kycklinglår med skinn och ben
0.5 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 msk svenskt smör från arla®
1 dl strimlade soltorkade tomater
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk chili flakes
2 dl vitt vin
3 dl arla ko® vispgrädde
1 st tärning hönsbuljong
50 g parmesanost, finriven
4 portioner ris, couscous eller bulgur
Blandad grönsallad
Kyckling:
Värm ugnen till 180°.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Hetta upp smör i en stekpanna. Bryn kycklingen runt om. Lägg över i en ugnsform.
Stek soltorkade tomater, vitlök och chili på medelvärme i stekpannan med fettet kvar 2-3 min. Vispa ner vin, grädde, smulad buljong och parmesanost. Sjud 2-3 min. Smaka ev av med salt.
Häll såsen över kycklingen. Tillaga mitt i ugnen 30-40 min, tills kycklingen har en innertemperatur på 82° inne vid benet.
Servera kycklinglår i ugn med valfritt tillbehör.