Smashed potatoes är vansinningt gott! Potatisen kokas tills den precis blir mjuk för att sedan krossas lite lätt. Pensla potatisen rikligt med brynt smör och örter innan du gratinerar den i ugn. Resultatet blir krispig och smakrik smashed potatoes - perfekt att dippa i en ostkräm eller som ett gott tillbehör!
Original recept från www.arla.se av Arla Mat
July 9, 2024
900 g mjölig potatis
150 g svenskt smör från arla®
2 st vitlöksklyftor
1 dl färska örter, t ex basilika, timjan och persilja
1 tsk flingsalt
Sätt ugnen på 225°.
Koka potatisen ca15 min i saltat vatten.
Smält smöret. Skala och finhacka vitlöken. Hacka örterna. Blanda vitlök, örter och salt med smöret.
Lägg potatisen i en ugnssäker form. Tryck till potatisen lätt med en träslev så den krossas.
Fördela örtsmöret över potatisen. Gratinera smashed potatoes i mitten av ugnen ca 15 min.