Fläskpannkaka är en riktig klassiker som uppskattas av de flesta. Fläsket ska stekas krispigt i ugnen innan pannkakssmeten hälls över. Servera denna goda fläskpannkaka med cottage cheese och lingonsylt.
Original recept från www.arla.se av Karolina Sparring
Oct. 6, 2024
300 g rimmat sidfläsk, bacon eller pancetta
3 msk arla köket® smör- & rapsolja
3 dl vetemjöl
6 dl arla ko® standardmjölk
4 st ägg
0.5 tsk salt
1 dl lingonsylt
250 g keso® cottage cheese
Sätt ugnen på 225º.
Klipp eller skär fläsket i tärningar. Fördela i en långpanna, 30x40 cm. Ringla över smör-&rapsolja.
Stek fläsket i ugnen tills det är kripigt.
Vispa mjölet med hälften av mjölken till en slät smet. Tillsätt ägg, salt och resten av mjölken.
Häll pannkakssmeten över fläsket.
Grädda i mitten av ugnen ca 20 min, tills fläskpannkakan stannat och fått fin färg.
Servera fläskpannkaka med lingonsylt och cottage cheese.