Kycklingfilé och potatisgnocchi i ugn med smak av pesto och mozzarella. Extra gott blir det om du gör din alldeles egna pesto, men ibland är det skönt att ta genvägar genom att köpa en på burk. Gott till både vardag och fest!
Original recept från www.arla.se av Karolina Sparring
Sept. 29, 2024
4 st kycklingbröstfiléer
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 msk svenskt smör från arla®
400 g potatisgnocchi
65 g babyspenat
5 dl arla köket® matlagningsgrädde
1 dl pesto
1 msk balsamvinäger
1 msk kycklingfond
150 g arla® familjefavoriter mozzarella
1 kruka färsk basilika
Blandad grönsallad
Värm ugnen till 200°.
Krydda kycklingen med salt och peppar. Bryn den i smör i en stekpanna. Lägg i en ugnssäker form. Blanda ner potatisgnocchi och spenat.
Vispa ihop grädde, pesto, vinäger, fond och ost. Häll såsen över kyckling och gnocchi. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 min eller tills kycklingen har en innertemperatur på 72°.
Toppa med färsk basilika och servera med blandad grönsallad.