Otroligt gott att servera denna primördelikatess med bearnaisesås, som dessutom är lagad på brynt smör.
Original recept från www.instagram.com
June 4, 2024
500 g /8 vita sparrisar, skalade och 1 cm av nedre delen bortskuren
2 l vatten
3 msk salt
1 msk strösocker
1 dl citronsaft (ca 2 citroner)
100 g smör
0.5 dl rödvinsvinäger
0.5 dl vatten
1 msk inlagd dragon eller torkad dragon som du blöter upp i vinäger en liten stund.
3 st svartpepparkorn
1 st hackad schalottenlök
1 st liten krossad vitlöksklyfta
1 st äggula
0.5 tsk torkad dragon
1 st puff cayennepeppar
1 msk hackad bladpersilja
Salt och peppar
Koka upp vatten, salt, socker och citronjuice. Lägg ner sparrisen(här delade på mitten) i vattnet och sjud cirka 8 minuter. Stick i sparrisen med en potatissticka och känn så att den är precis klar. Koka eventuellt lite till om den känns för hård.
Bryn smöret och låt stå på lägsta värmen när du gör reduktion.
Koka ihop allt detta och reducera till ca 1/4 dl, sila av.
Vispa ihop äggulan och reduktionen till en kräm på medelvärme.
Vispa sedan försiktigt i smöret. Skvätt för skvätt. Ingen eller allra lägsta värmen på spisen.