Toskansk brödsallad - Panzanella Idag blev det min tolkning av en italiensk klassiker.. För panzanella är en klassisk italiensk sallad som tar tillvara på gårdagens bröd och förvandlar det till något magiskt! Med saftiga tomater, krispig gurka, aromatisk basilika och generösa mängder olivolja, skapar denna sallad en explosion av smaker. Det bästa med panzanella är att den bara blir godare ju längre den får stå och dra sig - perfekt för lata sommardagar, varma dagar eller sommarfester. Så nästa gång du har lite gammalt bröd liggande, smakrik panzanella, "wt v g enom att göra tveka inte att ge det nytt liv genom att göra en
Original recept från www.instagram.com
June 15, 2024
4 skivor rustikt bröd, i tärningar
1 st kvist rosmarin, hackad
1 st gurka, i munsbitar
1 frp hela skalade tomater, i munsbitar
1 st röd lök, skivad
15 st oliver, urkärnade
2 msk kapris
3 st sardeller, finhackade
1 msk vitvinsvinäger
Salt & svartpeppar
Parmesan
Persilja
Olivolja
Värm ugnen till 225 grader.
Lägg bröd och rosmarin på en ugnsform och blanda med olivolja och flingsalt
Rosta brödet i ugnen ca 10 min och lägg åt sidan
Lägg gurkan, tomat, löken, sardeller, oliver och kapris i en salladskål
Rör ihop olivolja, vitvinsvinäger, salt och nymald svartpeppar och blanda ner i salladen
Blanda ner de rostade brödtärningarna, hyvlad parmesan och hackad persilja
Servera salladen med extra hyvlad parmesan