Igår blev det smörstekt makrill med pestopotatis och vit sparris... Alltså vilken fredagsfirre 🤩 Den här rätten blev inte bara en fröjd för ögat, utan också en smakexplosion som kombinerade den krämiga ramslökspeston med den saftiga makrillen och den delikata vita sparrisen ✨
Original recept från www.instagram.com
June 4, 2024
2 st filéer av färsk makrill
6 st fasta potatisar
1 st rejäl klick ramslökspesto
4 st vit sparris
1 st kvist färsk timjan
Saften från en halv citron
1 nypa socker
Smör
Salt och peppar
Koka potatisen
Skala den vita sparrisen och bryt av den träiga delen längst ner
Koka sparrisen i lättsaltat vatten med citronsaft, timjan och en nypa socker i cirka 5-7 minuter, tills de är mjuka men fortfarande har lite spänst
Medan potatisen är fortfarande varm, blanda dem med peston
Krydda makrillfiléerna med salt och peppar och mjöla dem
Stek makrillen i smör med skinnsidan nedåt i cirka 3-4 minuter
Vänd filéerna försiktigt och stek i ytterligare 2-3 minuter
Servera makrillen med pestopotatis och vit sparris