Superduper enkel kaka, jättegod och dessutom ger den ju alla möjligheter till lite garneringskreativitet. Kakan går fort att baka, men behöver lite tid att svalna innan den kan garneras med toppingen.
Original recept från www.instagram.com
June 4, 2024
100 g smör
100 g vit choklad
2 dl strösocker
1 krm salt
2 st ägg
2 dl vetemjöl
2 dl hallon (frysta går bra)
100 g färskost
0.5 dl vispgrädde
0.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Limezest
Bär, blad eller blommor
Sätt ugnen på 175°C.
Spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Smält smöret i en kastrull, ta av från plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt dem smälta under omrörning.
Rör ner socker, salt och ett ägg i taget. Blanda ner mjölet. Häll smeten i formen, strössla på hallonen.
Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Den ska ha satt sig i kanterna och vara lite vobblig i mitten.
Låt kakan bli ordentligt kall (kylskåpskall) innan den spritsas med cheesecaketoppingen
Vispa allt till toppingen till en fast kräm. Det får ganska fort, vispa inte för länge då blir det löst.
Garnera kakan på valfritt sätt och gärna med extra bär och kanske nån ätbar blomma