En ugnsbakad cheesecake som saknar botten, har en krämig insida & en bränd yta. En riktig pang efterrätt som är perfekt att förbereda. Spara & testa gärna om du inte redan gjort det. 😍
Original recept från www.instagram.com
June 12, 2024
600 g rumstempererad philadelphiaost
2 dl strösocker
1 msk vaniljpasta
0.5 dl potatismjöl
1 nypa salt
4 st ägg
2 dl vispgrädde
1 msk citronsaft
Sätt ugnen på 225°C & klä en springform, 24 cm i diameter i bakplåtspapper. Täck formen med bakplåtspappret som en skål så att du lätt kan lyfta upp kakan, separera inte botten & kanterna för sig, då kommer smeten smita ur sin form.
Vispa philadelphiaost, strösocker & vaniljpasta i en bunke med elvisp tills strösockret löst upp sig & blivit krämigt. Sikta i potatismjöl, tillsätt en nypa salt & vispa snabbt ihop så att allt blandas. Vispa upp äggen i en skål med en gaffel. Häll ner äggen i 3 omgångar i färskostblandningen samtidigt som du vispar. Till sist blandar du i vispgrädde & citronsaft.
Häll upp smeten i formen & slå formen mot bordsytan så eventuella luftbubblor försvinner. Grädda mitt i ugnen i cirka 15-20 minuter beroende på din ugn, tills den fått mycket färg på ytan & vobblar ordentligt när du skakar på kakan. Ta ut & låt svalna helt. Ställ sedan in i kylskåp i minst 6 timmar så att kakan får sätta sig ordentligt, gärna över natten.