Kladdkaka med citron och krämig kokosfyllning
Original recept från www.instagram.com
June 6, 2024
200 g smör
3 st ägg
3 st citroner, skal & saft
3 dl strösocker
1 tsk vaniljpasta
2 dl vetemjöl
200 g kokosflingor
397 g sötad kondenserad mjölk
1 msk vaniljpasta
Sätt ugnen på 175°C & klä en 24 cm springform med lös kant i bakplåtspapper. Smält smöret i en kastrull. Blanda försiktigt ägg, strösocker, citronsaft, citronskal & vaniljpasta i en bunke med ballongvisp, utan att vispa. Sikta i vetemjöl & blanda försiktigt med ballongvisp, utan att vispa. Häll i det smälta smöret & blanda med ballongvisp till en klumpfri smet. Häll upp smeten i formen & grädda i mitten av ugnen i cirka 20-22 minuter. Ta ut, låt svalna, ställ in i kylskåp & låt sätta sig i minst 3 timmar.
Blanda alla ingredienser till kokosfyllningen i en bunke. Bre ut jämt över kakan med baksidan av en sked. Låt stå i kylskåp i minst 3 timmar innan du skär i den.