En riktigt fräsch och vårig liten bakelse som denna är precis vad som behövs när våren är lite seg!
Original recept från www.instagram.com
June 2, 2024
50 g smör
135 g strösocker (1,5 dl)
120 g vetemjöl (2 dl)
1.25 tsk bakpulver
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
1 st ägg
1 dl mjölk
Citronzest efter smak
75 g mascarpone (kylskåpskall)
125 g vispgrädde (kylskåpskall)
30 g florsocker (0,5 dl)
0.5 tsk vaniljpasta (1 tsk vaniljsocker)
100 g passionsfruktsjuice med kärnor (finns fryst i kuber) alt. 2 hela frukter
Muffins: Sätt ugnen på 160° varmluft (175° vanlig).
Vispa ihop smör med alla torra ingredienser med en elvisp. Tillsätt hälften av mjölken och vispa. Rör sedan i resten av mjölken och ägget.
Fyll muffinsformar till hälften med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 12-15 min. Låt svalna.
Frosting: Vispa ihop alla ingredienser till en len och fluffig frosting.
Fyll en spritspåse med tyll och spritsa först i över hela muffinsen och sedan en ring längs kanten. Fyll hålen med passionsfrukt.