En riktigt knäckig och härlig paj med rabarber. Superenkel att slänga ihop dessutom!
Original recept från www.instagram.com
June 1, 2024
100 g smör
60 g strösocker (0,6 dl)
60 g strösocker (0,6 dl)
60 g ljus sirap (0,5 dl)
60 g ljus sirap (0,5 dl)
30 g grädde (2 msk)
30 g grädde (2 msk)
70 g dinkelflingor (drygt 1 dl)
120 g vetemjöl (2 dl)
40 g havregryn (1 dl)
Kardemumma efter smak
Kardemumma efter smak
1 nypa flingsalt
400 g rabarber
2 msk syltsocker
2 tsk potatismjöl
Sätt ugnen på 200° varmluft (225° vanlig).
Smält smör i en kastrull och bryn det. Tillsätt strösocker och grädde, låt koka upp. Dra av från värmen.
Rör ner resterande ingredienser till pajdegen.
Hacka rabarbern i små bitar och blanda med syltsocker och potatismjöl, fördela jämnt i en pajform.
Bred ut pajdegen över rabarbern. Grädda mitt i ugnen i ca 15-18 min. Låt svalna och servera gärna med glass eller grädde.