Så jädra gott detta och snabbt fixat också. Testa genast!
Original recept från www.instagram.com
June 4, 2024
500 g pasta
500 g färs
250 g champinjoner, skivade
1 st gul lök, hackad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
2.5 dl grädde
2 dl pastavatten
2 tsk worcestershire-sås
1 msk oxfond
Salt
Svartpeppar
Rapsolja
Finhackad bladpersilja
I en stekpanna på hög värme tillsätt en stor skvätt rapsolja.
Stek champinjonerna tills de har vin färg.
Lägg i lök och stek tills den mjuknat och börjat karamelliseras.
Lägg i vitlök och stek ca en minut.
Lägg ur allt till en skål.
Koka upp en kastrull saltat vatten och lägg i pasta (ska bli al dente)
När stekpannan är ordentligt varm igen tillsätter du en skvätt rapsolja.
Lägg i färsen och låt steka, utan att röra tills den fått fin färg.
Vänd hela biten och låt steka på andra sidan också.
Hacka upp färsen i småbitar och lägg tillbaka svampblandningen.
Häll i grädde, Worcestershire-sås och fond och sänk värmen till medium.
När pastan är klar lägger du i den tillsammans med pastavatten.
Kasta runt tills riktigt krämigt.
Servera med finhackad bladpersilja.
Ät och njut!