För jäkla gott detta och snabbt fixat, ca 30 minuter. För två vuxna, en 4 åring och en 1,5 åring:
Original recept från www.instagram.com
June 7, 2024
4 portioner kokt ris
1 st finhackad jalapeno
1 st finhackad röd chili
1 kg kycklingvingar
0.5 dl rapsolja
1 tsk var salt, vitlökspulver, lökpulver, paprikapulver och "chilipulver" (kryddblandning)
1 msk maizena
1 tsk bakpulver
75 g smör
2 st vitlöksklyftor, tunt skivad
2 tsk paprikapulver
2 tsk chilipulver (kryddblandning)
2 msk honung
Salt
Citronjuice
Sätt ugnen på 200°C varmluft.
Torka av kycklingen med hushållspapper och lägg ner i en stor bunke.
Häll över rapsolja och se till att allt är täckt.
Häll i salt och kryddor och blanda runt ordentligt.
Häll i maizena, bakpulver och blanda runt ordentligt.
Lägg helst kycklingen på ett galler med plåt under men annars funkar en plåt (då kommer du dock behöva vända kycklingen en gång.
Ställ in mitt i ugnen och sätt en timer på 10 minuter (under tiden gör vi såsen).
Efter 10 minuter vänder du på gallret/plåten och ställer ny timer på 10 minuter (om du har kycklingen direkt på en plåt vänder du också kycklingen uppochner en gång).
Ta ut kycklingen när timern är slut.
I en stekpanna smälter du smöret på medelvärme och lägger i vitlöken.
Blanda runt och stek tills den precis börjat få lite färg.
Häll i kryddorna och stek ytterligare 30 sekunder.
Blanda ner honung och låt det koka ihop.
Smaka av med salt och citron.
Kasta kycklingen i såsen.
Servera med ris och toppa med finhackad chili (hoppa över chili om det serveras till barn).
Ät och njut!