Så himla god och vårig pasta, så underbart krämig också. Såldes in till barnen som Hulkenpasta och de tyckte också det var supergott. För två vuxna, en 4 åring, en 1,5 åring och en liten matlåda:
Original recept från www.instagram.com
June 6, 2024
350 g pasta
250 g sparris
65 g spenat
4 st vitlöksklyftor, fint skivade
75 g philadelphiaost
2 dl parmesan + extra för topping
2 dl pastavatten
1 st citron, juice
Salt
Rapsolja
Hackad rostad salt mandel
Skär av och släng den nedre träiga biten på sparrisen.
Skiva tunt från botten tills du har ca 1,5 dl skivad sparris.
Lägg i en skål och pressa över citron.
Tillsätt en stor nypa salt och blanda runt ordentligt.
Skär resten av sparrisen i bitar.
Koka upp en kastrull med lättsaltat vatten, sätt en stekpanna på medelhög värme och lägg i pastan i vattnet (låt koka tills al dente, gör klart såsen så länge).
Tillsätt en skvätt rapsolja i stekpannan och stek sparrisbitarna tillsammans i vitlöken tills vitlöken precis börjat få färg.
Sänk värmen till medel.
Lägg över sparris och vitlök i ett kärl och lägg i spenat samt Philadelphia.
Mixa slätt.
När pastan är klar lägger du över den i stekpannan och tillsätter såsen, pastavatten och parmesan.
Kasta runt tills riktigt krämigt.
Smaka av med salt och citron.
Servera och toppa med mandel, picklad sparris och parmesan.
Ät och njut!