Nu har sommaren verkligen hittat hit, underbart!! Här har ni ett recept på en lättsam och somrig sallad som tog mig ca. 20-30 minuter att göra. Ät den som den är eller servera som sidosallad! Så trevligt också då både jordgubbarna, körsbärstomaterna och gurkan är av lokala råvaror.
Original recept från www.instagram.com
June 1, 2024
0.5 st sötpotatis skalad och tärnad
3 st nektariner stekta
3 st sparrisstjälkar stekta
1 näve gula körsbärstomater stekta
1 näve jordgubbar halverade
0.5 st gurka tärnad
50 g ruccola
Basilika (en näve) hackad
1 st burrata
1 näve pistagenötter hackade
Saft från lime
Olivolja
Salt
Peppar
Honung
Skala och tärna sötpotatisen. Ringla över olivolja, honung, salt och peppar. In i ugnen på ca. 200-220 grader i 20-30 min.
Medans sötpotatisen ugnsrostar;
Skär upp/tärna/hacka alla övriga råvaror förutom ruccolan och burratan.
Stek sedan i panna; nektariner, sparris och gula körsbärstomaterna i liten olivolja och salt.
När sötpotatisen och de stekta grönsakerna är färdiga kan du blanda ihop det med jordgubbarna, ruccolan och basilikan. Addera lite saft från en lime.
Toppa sedan din sallad med burrata och pistagenötter. Klart!