Gör denna i sommar!! 🍃🥹 Ifall ni inte gillar sill kan ni byta ut sillen mot gravad lax, varmrökt lax eller räkor exempelvis. Passar perfekt som förrätt eller en lättare huvudrätt! 🥰
Original recept från www.instagram.com
May 31, 2024
6 st potatis (stora) skalade och rivna
Salt och peppar
100 g créme fraiche
100 g naturell färskost
0.5 st finriven färsk pepparrot
1 msk honung flytande
Salt och peppar på höft
100 g smör
3 st grön sparrisstjälkar
4 - 6 st matjessill (några bitar)
0.5 st rödlök hackad
Gräslök, hackad
Malen svartpeppar
Skala och riv potatisarna med rivjärn. Lägg den rivna potatisen i en sil och krama ur all vätska ordentligt. Krydda med lite salt och peppar. Klicka ut smeten tunt i stekpannan med en klick smör och platta till rårakan. Stek på båda sidorna tills rårakan fått en gyllene färg.
Koka upp smöret i en kastrull på relativt hög värme. När det börjar koka, börjar du vispa med handvisp tills smöret får en gyllene färg och en karamelliserad doft. Ställ genast åt sidan så det inte blir bränt.
Skölj sparrisstjälkar, skär dem i mindre bitar och stek dem i smör eller olivolja med lite salt.
Toppa din råraka med alla gottigheter. Ät och njuuut. 💘