Så otroligt gott detta 😍
Original recept från www.instagram.com
June 12, 2024
500 g fläsksida utan skinn, skuren i munsbitar
1.5 dl mjöl
1 st ägg
1 dl vatten
2 msk maizena
1 tsk vitlökspulver
Salt
Svartpeppar
Olja till fritering
2 st apelsiner, zest från 1, juice från båda
4 msk socker
2 msk japansk soja
0.5 msk risvinsvinäger
1 bit ingefära, stor som en liten tumme, finhackad
1 st vitlöksklyfta, finhackad
4 portioner kokt ris
Sesamfrön
Salladslök, finhackad
Starta ris och värm ett par cm olja i en stekpanna (den ska upp i 180 C°).
Lägg fläsket i en skål och salta och peppra.
Lägg i maizena och blanda runt tills allt är täckt.
Ta en annan skål och blanda mjöl, ägg, vatten och vitlökspulver.
Lägg ner fläsket och blanda tills allt är täckt.
Tillsätt alla ingredienser till såsen i en stekpanna och sätt den på medelhög värme (den ska under omrörning reducera till konsistensen av sirap. Är den klar innan fläsket så drar du av den från värmen).
Medan såsen reducerar så friterar du fläsket i omgångar tills alla bitar är gyllenbruna (lägg de färdiga bitarna på hushållspapper).
När allt fläsk är klart lägger du ner det i stekpannan och kastar runt tills fläsket är helt täckt med sås.
Servera med ris och toppa med salladslök/gräslök.
Ät och njut!