Typ som pitagyros, fast i tacobröd! En enkel och snabblagad lunch/middag att göra i sommar. 🌞🌞
Original recept från www.instagram.com
May 29, 2024
1 pkt mini tortillabröd (valfri mängd)
2 kycklingfilé
6 st stora potatis
2 tomater
0.5 st gurka
0.5 st rödlök
0.5 st patros fetaost
100 g grekisk yoghurt
0.5 st gurka hyvlad/strimlad
1 vitlöksklyfta pressad
1 msk olivolja
1 - 2 msk saft från citron
Salt och peppar
1 näve dill hackad
Skölj potatisarna och skär dem i klyftor. ”Marinera” potatisarna i olivolja, honung, paprikapulver, torkad ramslök, salt och peppar. Ugnsrosta i ungefär 30 minuter på 200 grader.
Fixa grekisk sallad av gurka, tomat och rödlök som du tärnar/hackar. Smula i fetaost. Blanda i lite olivolja, saft från citron, salt och peppar. Blanda om.
Skär upp kycklingfiléerna i mindre bitar, jag marinerade bitarna i samma ingredienser som jag marinerade klyftpotatisarna i. Stek tills bitarna är klara.
Blanda ihop alla ingredienser till tzatziki.
Jag stekte tortillabröden snabbt i stekpannan, sedan fyllde jag dem med allt gott. 🥰