Visste du att du kan resa till Japan utan att lämna köket? Idag skapade jag tillsammans med @filippoon en magisk portal direkt till Osaka med hjälp av inget annat än... Okonomiyaki! 🍳✈️🇯🇵 Ja, du hörde rätt. Det är inte bara roligt att säga (kom igen, försök uttala det snabbt fem gånger i rad!), men det är även vansinnigt gott.
Original recept från www.instagram.com
May 27, 2024
2 dl vetemjöl
2 st ägg
1 - 5 dl vatten
250 g röd spetskål, strimlad
3 - 4 st salladslökar, tunt strimlad
1 msk inlagd ingefära, hackad (gari)
0.5 tsk salt
Rapsolja
0.5 dl ketchup
3 msk worcestersås
1 msk honung
1 msk japansk soja
Kewpie japansk majonnäs
Salladslök
Bonitoflakes
Sjögräschips
Blanda mjöl, ägg, vatten och salt i en stor skål
Tillsätt den strimlade vitkålen, salladslöken och ingefäran, rör ordentligt så att all kål täcks av smeten
Stek smeten på medelvärme i 4-5 minuter
Blanda under tiden såsen i en skål
Vänd sedan pannkakan & stek ytterligare 4-5 minuter
Servera pannkakan toppad med sås, majonnäs, salladslök, sjögräs och bonitoflakes!