Det kom en leverans med riktigt fina lammracks och det passade perfekt för bjudning med svärdotterns föräldrar.
Original recept från www.instagram.com
May 26, 2024
12 st potatis
1 kg lammracks
Vitlök
Olivolja
Rosmarin
Ramslökspesto
2 st schalottenlökar, finhackade
2 st kvistar färsk timjan
1 dl balsamvinäger
2 msk koncentrerad kalvfond
4 dl vatten
Sjöpungsfond
Smör
Sätt ugnen på 150 grader
Sous videa potatisen och sparrisen
Lägg potatisarna på en ugnsplåt och krossa dem försiktigt med en stekspade eller liknande
Pensla potatisarna med smält smör smaksatt med vitlök och strö över salt
Skåra fettkappan på lammracksen och olja in
Salta och peppra lammracksen
Bryn dem på hög temperatur, gå i med smör vitlök och rosmarin
Stek till smöret smält och fått lite färg
Låt köttet svalna något och bred ut pesto på yttersidan
Stick in en köttermometer på det tjockaste stället och lägg racksen i en form
Stek i ugnen tills innertemperaturen är 58–60°C
Höj värmen på ugnen till 225 grader
Stek schalottenlöken i smör tills den får lite färg men inte blir bränd i en kastrull
Tillsätt balsamvinäger, timjan och låt koka ned något
Tillsätt fond och vatten
Låt koka ner till hälften och blanka av med smör
Baka potatisarna mitt i ugnen i 25–30 min eller tills ytan är gyllenbrun
Riv över parmesan
Sätt tillbaka plåten i ugnen i 5 minuter och ställ även in köttet
Tranchera lammracksen och servera med krossad potatis, balsamvinägersås samt ex sparris