Rätt nummer tre i veckans veganska 5 för 500 ❤️🔥 SÅ GÖTT men lillsate vad stark min chili var?! SÅ opålitliga nu tycker jag. Och lite gochujang på det som gjorde att två glas vatten SVEPTES. Hatar vatten, vidrig dryck. Älskar gojsiga nudlar dock. Slurp!
Original recept från www.instagram.com
May 28, 2024
Risnudlar, 300 g
Vegofärs eller annan valfri färs, 300 g
Vitlöksklyftor, finrivna, 4 st
Ingefära, finriven, 1,5 msk
Chili, 0,5 st
Lime, 1 st
Soja, 0,75 dl
Gochujang, 1-2 msk
Farinsocker, 2 nypor
Risvinäger, en skvätt
Broccoli, 1 st
Sojabönor, frysta, 250 g
Salladslök, 1 knippe (spara 1-2 till pynt)
Ingefära, finriven, 1 msk
Vitlöksklyfta, finriven, 1 st
Rapsolja, 1,5 msk
Salt
Börja med ginger scallionsås. Finhacka salladslök och riv ingefära och en vitlöksklyfta. Ner i mortel. Hetta upp olja och häll över alltihopa. Mortla och smaka av med salta.
Ångkoka broccoli och sojabönor - antingen i durkslag med bakplåtspapper över kokande vatten eller i bambukorg.
Blanda grönsakerna med gingerscallion-såsen och spara lite av såsen för en klick på toppen.
Koka nudlar.
Nu gör vi gochujangfärs. Hetta upp panna med olja. Stek färsen krispigt. I med riven vitlök, ingefära och chili. Stek lite. Häll på soja och 1-2 msk gochujang beroende på hur starkt du vill ha det. I med socker också. Smaka av och i med nudlarna. Gojsa runt och pressa över lime. Toppa nudlarna med ångkokta grönsaker som du dränkt i gingerscallionsåsen &