Rätt nummer två i 5 för 500. JAHA? Berätta gärna mer om senapsfröna känner ni. Absolut! Senapsfrön som får poppa å bli gyllene i lite olivolja är fan perfekta toppingen på soppa å sallad - smakar nötigt och ger ett gött liiitet crunch till lena lille soppan!
May 28, 2024
2 burkar hela tomater
2 dl imat-grädde
4 dl vatten
1 st grönsaksbuljong
6 st vitlöksklyftor
1 kruka basilika
1 dl vegansk creme fraiche
0.5 påse gula senapsfrön
Olivolja
Salt
Peppar
Häll ut burktomaterna i ugnsform och mosa med händerna. I med 6 hela vitlöksklyftor, salt, peppar och lite olivolja. Kör tomaterna i ugn i 45 min i 200 grader.
Poppa senapsfrön under tiden - värm 1-2 msk olivolja på medelvärme och häll ner senapsfrön, när dom börjar låta & poppa och bli gyllene så är dom klara. Häll över senapsfrönen och olivoljan i skål och låt svalna något. Dom är svingoda att toppa soppa å sallad med - smakar nötigt å gött.
Mixa typ en hel kruka basilika med cooking fraiche och smaka av med salt. Spara några basilikablad till topping!
När tomaterna är färdigrostade så hiva ner dom i kastrull med vatten och grönsaksbuljongtärning - koka upp och ner med iMat/grädde och puttra någon minut! Klart!
Sleva upp och toppa med basilikakräm, basilikablad och poppade senapsfrön och olivoljan. Bröd on the side? JA GÖTT