En het och kryddig chili och Sichuanpepparsås med kyckling. Servera gärna med ris. 10/10 enligt mig 🌶️😍.
May 23, 2024
2 st bröstfilé kyckling
2 klyftor vitlök
1 msk ingefära
10 st hela torkade chilis
1 st paprika
3 st champinjoner
1 st kycklingbuljong
1 msk chiliflakes
1 - 2 tsk sichuanpeppar
1 msk ingefära
1 knippe salladslök
0.5 - 1 dl soya
0.5 dl ostronsås
0.5 - 1 dl matolja
2 - 3 dl vatten
1 - 2 klyftor lime
1 tsk majsenamjöl
Marinera kycklingen med soya, ostronsås, honung.
Riv ingefära och vitlök, hacka färska chilin och salladslöken. Ta fram en kastrull, häll i matoljan. Värm upp kastrullen och ös ner allt. Låt det fräsa runt i ca 5 minuter.
Häll i Sichuanpepparen, hela torkade chilisarna och hacka ner champinjonerna. Låt stekas ytterligare 5 minuter. Addera torkad chiliflakes beroende på om du behöver mer hetta.
Håll i soyan, ostronsåsen, vatten, kycklingbuljongen och lime. Smaka av och balansera upp. Häll i majsenamjölet och koka upp, skiva ner paprikan och släng i. Sedan sänk värmen och låt det dra.
Stek kycklingen i olja tills den får en fin färg och är färdig. Häll upp såsen i en skål och skiva upp kycklingen och lägg i som på bilden. Toppa med lite salladslök, sesamfrön och koriander. Smaklig måltid!