Enkelt, tar lite tid men OTROLIGT gott!!
May 23, 2024
2 portioner torskrygg (à 150 gram)
10 st rädisor
100 g spenat
1 st gul lök
Olivolja
Salt & peppar
2 st schalottenlökar
25 g smör
1 st lagerblad
3 dl torrt vitt vin
3 dl grädde
Några droppar vitvinsvinäger
1 tärning fisk eller kycklingbuljong
Salt
Sätt ugnen på 220 grader.
Skär rädisorna i halvor, löken i klyftor och blanda med olja, salt och peppar i en ugnsform. Rosta sedan i ugnen i ca 30 minuter.
Salta fisken och ta ut plåten ur ugnen, sänk värmen till 150 grader. Lägg torsken på samma plåt, tillsammans med löken och rädisorna och tillaga i ugnen i ca 15 minuter.
Under tiden, gör vitvinssåsen. Skala och finhacka schalottenlöken. Fräs löken mjuk i smör utan att den får färg. Tillsätt vin och låt reducera. I med lagerblad, buljong, grädde, vitvinsvinäger och låt koka ihop.
5. Sila av såsen och häll tillbaka i kastrullen. Smaka av med salt.
När fisken är klar, servera tillsammans med vitvinssåsen och kanske lite kokt potatis om man känner för det!