Underbar måltid både vardag och helg. Älskar kombon krisp, krämigt och smakrikt. Snabbt och enklare än man tror!
Original recept från www.instagram.com
May 22, 2024
1 msk olja
1 st gullök
2 st morötter
2 st vitlöksklyftor
1 st stor bit ingefära
2 tsk gul curry
2 msk tomatpuré
400 ml kokosmjölk
2 msk grönsaksfond
400 st gr tofu
2 msk kikärtsmjöl
2 tsk gul curry
1 tsk vitlökspulver
1 dl plantbaserad mjölk
1 st lime
2 dl panko
0.5 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
Olja för stekning
4 portioner . ris
1 msk sesamfrön
1 knippe färsk koriander
1 st salladslök
Pressa ut vätskan ur tofun.
Hacka lök och morötter i mindre bitar. Skör vitlök och ingefära i tunna skivor.
Häll i olja i en kastrull på medelhög värme och fräs lök och morötter 4-5 min.
Blanda ner vitlök, ingefära, curry och gurkmeja och stek ytterligare 2-3 min.
Tillsätt tomatpuré, kokosmjölk och grönsaksfond och låt koka upp. Sänk värmen och låt sjuda tills morötterna är mjuka.
Mixa såsen slät med stavmixer. Späd med vatten om den känns för tjock.
Skär tofun i 1 cm tjocka skivor.
Ta 1 skål med mjöl, curry och vitlökspulver.
Skål 2 med mjölk och en halv pressad lime.
Skål 3 med panko, salt och peppar.
Vänd varje tofubit i skål 1, 2 och 3.
Ta en stekpanna på hög värme med rikligt med olja. Stek tofun på varje sida tills de får fin färg.
Servera på djup tallrik med nykokt ris och sås, med 3-4 tofubitar, toppat med koriander, salladslök, sesamfrön och lime på sidan.