En smakrik krispig paj med sparris och getost servera som en förrätt eller som huvudrätt med en stor härlig sallad.
Original recept från grocerywealth.com av louise
May 29, 2024
5 st filodegs ark
2 msk smör
1 msk olivolja
2 st d dl creme fraiche
3 st ägg
180 g getost
2 st buntar sparris (1000 gram)
1 st vitlöksklyfta
1 msk honung
Svartpeppar & salt
Sätt ugnen på 200 grader
Bryt av den torra nedersta delen på sparrisen
Stek sparrisen i olivolja ett par minuter, krydda med svartpeppar & salt
Vispa samman creme fraiche med äggen och smula ned getosten.
Tillsätt honung, en pressad vitlöksklyfta samt svartpeppar & salt
Lägg ett ark filodeg på en bakplåtsklädd bakplåt och pensla med smält smör, upprepa med samtliga 5 filodegsark
Forma försiktigt en kant av filodegnen runt om och häll ned smeten
Toppa med den stekta sparrisen och grädda i mitten av ugnen i cirka 30 min