Det finns majs och sedan finns det färskmajs som grillas och toppas med en röra gjord på bland annat chili,lime koriander. Jag pratar såklart om Elotes
Original recept från grocerywealth.com av louise
June 3, 2024
2 st färska majskolvar
1 dl creme fraiche
1 dl chilimajo med smak av chipotle
0.5 st pressad lime
De rivna skalet från en lime
1 kruka koriander
Chiliflakes att toppa med
(steksnöre för att knyta blasten)
Sätt ugnen på 175 grader eller starta grillen.
Skala majsen och fläta eller knyt blasten med hjälp av steksnöre.
Lägg majsen i ugnen i cirka 25 min (om du lägger dem på grillen så grilla på medelhögvärme i cirka 10 min eller tills det fått fin färg runt om).
Under tiden majsen är i ugnen eller på grillen blandar du samman creme fraiche, chilimajo, pressad lime, de rivna skalet från en lime, samt hackad koriander.
När majsen är färdig toppar du dem med röran.
Servera med chiliflakes och lite extra koriander på toppen.