Ett vackert bröd som bakas med hemmagjord pesto, otroligt gott att toppas med stektatomater och riven parmesan
Original recept från grocerywealth.com av louise
June 4, 2024
25 g jäst
3 dl vatten
1 msk honung
1 st ägg + 1 ägg till pensling
1 msk olivolja
5 dl vetemjöl
4 st blad svartkål
1 kruka basilika
2 dl parmesan
1.5 dl olivolja
1 st pressad vitlöksklyfta
0.5 dl solroskärnor
Svartpeppar & salt
Blanda ut jästen i 3 dl ljummet vatten
Tillsätt honung, olivolja, ägg och mjöl
Knåda till en deg och låt sedan jäsa under bakduk i 60 min
Under tiden som brödet jäser mixa samman 4 blad svartkål med en kruka basilika, en pressad vitlöksklyfta, 2 dl riven parmesan, 1 och 1/2 dl olivolja samt solroskärnor till en grov pesto, smaka av med salt och svartpeppar
När brödet jäst färdig kavla ut på ett mjölat bakbord, bred på peston och rulla ihop brödet till en rulle skär sedan ett snittt i mitten på brödet så att du har 2 delar, fläta sedan till en limpa och lägg i en brödform med bakplåtspapper
Sätt ugnen på 200 grader
Låt jäsa i ytterligare 10 min, pensla med ett uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i 30 - 35 min