Vem vill inte testa kycklinglårfilé med lime fräsch nudelsallad & jordnötsdressing som sonen ger 9 av 10 poäng och ”kommer drömma om inatt”?
Original recept från www.instagram.com
May 19, 2024
800 g kycklinglårfile
3 st vitlöksklyftor, rivna
2 tsk riven ingefära
2 msk japansk soja
2 msk ketchup
2 msk oystersås
1.5 msk risvinäger
1 - 3 msk sriracha
2 msk farinsocker
1 tsk sesamolja
1 st lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
2 tsk neutral olja
1 tsk sesamolja
1 msk vatten
1 msk flytande honung
1 tsk salt
3 - 4 st knippemorötter (i mindre stavar)
0.25 st spetskål (strimlad)
(en påse färdigriven råkost med vitkål & morot funkar med)
1 st gul paprika, strimlad
1 st näve sockerärtor, strimlade
Salladslök eller stjälkar av knipplök, strimlad
1 st näve cashewnötter grovt hackade
1 msk sesamfrön, torrostade
4 msk jordnötssmör
1 msk ljus soja
1.5 msk risvinäger
1 tsk sesamolja
3 msk vatten (eller mer- späd till önskad konsistens)
0.5 tsk sriracha chilisås gärna sweet & spicy @tabasco
1 tsk socker
1 krm salt
Marinera gärna ett par timmar i kylen och grilla eller stek.
Vispa ihop jordnötsdressing och gör sedan dressing till salladen i en stor skål. Lägg i grönsaker i dressingen och rör runt, avsluta med nötter och sesamfrön. Koka nudlar och häll av + skölj av med kallt vatten, klipp och blanda ner i salladen.