Lagade en het halloumi och blomkålsgryta med ajvar, serverade med kornris, första gången jag testade det men det var rätt bra tycker jag!
Sept. 6, 2022
1 st halloumi
1 st blomkålshuvud
1 st röd paprika
1 st vitlöksklyfta
Valfri grädde
Ajvar (jag använde den starka varianten men det går lika bra med den milda)
Paprikapulver
Färsk persilja
Soja
Honung
Salt
Svartpeppar
Grönsaksbuljong
Började med att dela upp blomkålen i små buketter och stekte i rikligt med smör tills dom fått lite färg och mjuknat något. Lägg i en gryta.
Tärnade paprikan och halloumin och stekte tillsammans med den rivna vitlöksklyftan och lade ner det i grytan med blomkålen när det fått färg. Stek på medelvärme, man vill inte bränna vitlöken!
Tillsatte ajvar och grädde och lät det koka upp.
Kokade upp vattnet till kornriset tillsammans med en grönsaksbuljongtärning, sen är det bara att följa anvisningarna på paketet.
Tillsatte soja och honung efter smak, smakade av med paprikapulver, salt, svartpeppar och hackade upp lite persilja och hade i.
När jag var nöjd med smaken lät jag det puttra en stund tills kornriset var färdigt.
Det blev så gott, en hel del hetta men det är ju som sagt valbart, är man inte så förtjust i hetta så tar man bara mild ajvar istället!
Var gott med kornris istället för vanligt ris, kornriset smakar inte så mycket i sig självt men det hade ett trevligt tuggmotstånd!