Ca 30 minuter

Vegansk pad thai

En vegansk variant av pad thai med svarvade grönsaker och tofu. Recept från biancazapatka.com

Valentina

Sept. 6, 2022

Ingredienser

350 g glutenfria nudlar av din favoritsort

1 st zucchini, svarvad

2 st stora morötter, svarvade

1 st röd paprika, fint strimlad

½ purjolök, skivad

3 - 4 st vitlöksklyftor, pressade

300 g champinjoner, skivad

200 g tofu

½ tsk gurkmeja (går att skippa)

2 - 3 msk ljus sojasås eller coconut aminos

2 - 3 msk raps eller sesamolja

1 tsk chili flakes

Såsen

0.5 dl jordnötssmör, creamy

0.5 dl kokosmjölk eller annan växtmjölk

0.5 dl ljus sojasås, tamari eller coconut aminos

1 - 2 msk agavesirap

En skvätt färsk limejuice

En skvätt vatten ifall det behövs

Servering

1 dl rostade jordnötter eller cashew, grovt krossade

Sesamfrön

Gör så här

Tillaga nudlar enligt anvisningarna. Skölj av och blanda ner lite olja så att de inte klibbar ihop.

Skiva/strimla grönsakerna och svarva zucchinin och morötterna.

Pressa ut all vätska ur tofun, tärna och blanda med gurkmejan.

Hetta upp olja i en stor panna eller wok, stek purjolök och vitlöken och häll sedan över på en tallrik.

Hetta upp lite mer olja och stek tofu till den blir krispig. Häll över på en tallrik.

Stek champinjonerna ca 3-4 min tills svampen den släppt ifrån sig vätska och börjat bli gyllene, tillsätt tofun och häll därefter ner sojan.

Blanda ner grönsakerna och stek till de mjuknat men fortfarande lite krispiga.

Vispa ihop alla ingredienser till såsen.

Blanda ner nudlarna, den stekta purjolöken och vitlöken, chili flakes och såsen i pannan med de andra grönsakerna. Rör ihop allt ordentligt 2-3 minuter tills allt blivit varmt.

Servera med krossade jordnötter eller cashews, sesamfrön och färsk lime.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.