Vaniljpannacotta med bakad rabarber och krossade ingefärssnittar

En perfekt kombination av syrligt, gräddigt och krispigt!

Elinsmatminnen

May 18, 2024

Ingredienser

pannacotta

5 dl vispgrädde

1 dl gelésocker

0.5 st vaniljstång

Bakad rabarber

400 g rabarber

1 dl farinsocker

1 tsk vaniljsocker

10 g smör

Ingefärssnittar

100 g rumsvarmt smör

1 dl strösocker

1 msk ljus sirap

1.75 dl vetemjöl

2 tsk malen ingefära

1 tsk bikarbonat

Gör så här

Snitta vaniljstången och skapa ur vaniljen. Lägg vaniljstången och den urskrapade vaniljen i en kastrull tillsammans med grädde och gelésocker. Låt koka upp och forsätt att koka i en halv minut. Häll upp i portionsformar. Jag använde en muffinsform i silikon. Ställ formarna i kylskåp och låt stelna. För att få ut pannacottan lättare ur silikonformarna kan det vara bra att lägga pannacottan i frysen i 1–2 timmar innan servering.

Sätt ugnen på 180 grader. Blanda snabbt ihop alla ingredienser till kakorna. Dela degen till 2 bitar, forma till längder och lägg längderna på en bakpapperklädd plåt. Tryck ut och platta till längderna till plåtens längd. Grädda i mitten av ugnen i ca 12 minuter. Skär längderna i bitar lite på snedden när de fortfarande är varma.

Dela rabarbern i bitar, ca 5 cm långa bitar, lite på snedden. Blanda rabarber med farinsocker och vaniljsocker och lägg i en ugnsfast form. Klicka i smöret. Ställ in i ugnen i ca 15 minuter i 225 graders varm ugn tills det börjar bubbla, rabarbern är mjuk och har fått lite färg.

Vid servering: Fördela den bakade rabarbern på assietter. Stjälp upp pannacottan ovanpå. Krossa ingefärssnittarna och strö över. Garnera gärna med lite citronmeliss om du har!

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.