Perfekt som lunch och att ta med som mat i matlådan. Du lagar torsken eller sej i stekpannan och kryddar med Kalles kaviar och hackat ägg. Servera med pressad potatis och gröna ärtor. Fisken kan gärna vara fryst när du lägger i den i såsen.
Aug. 23, 2023
400 g torsk eller sej
3 dl creme fraiche
1 dl grädde (matlagningsgrädde)
1 st fiskbuljongtärning
3 msk kalles kaviar
Salt
Citronpeppar
3 st kokta ägg
Värm upp creme fraiche och grädde och strö i buljongtärningen och kaviarn. Rör runt och låt det koka upp och då lägger du i fiskbitarna som du kryddat med salt och citronpeppar. Låt det koka lite lätt på medelvärme. Vänd på fisken. Det tar cirka 10 min om fisken är fryst, dela den lite och kolla. Den ska vara vit rakt igenom och då är den klar.
Koka äggen och hacka dem i mindre bitar. Koka potatisen och pressa den.
När fisken är färdig smaka av och häll sen på äggen. Servera med pressad potatis och t ex gröna ärtor.