Grillad karré med foliebakade persikor i dragonsmör och vitlökskräm

En så god grillmiddag! Bakade persikor passar till alla sommarens grillrätter, till exempel kyckling, lax och entrecôte. Använd gärna färska kryddor!

Millis Wernersson

May 19, 2024

Ingredienser

4 skivor fläskkarré (à 175 g)

2 st vitlöksklyftor

0.5 msk hackad dragon

0.5 msk hackad rosmarin

1 dl olivolja

1 tsk salt

1 krm nymald svartpeppar

Kryddmix

1 tsk flingsalt

1 tsk timjan

1 tsk chiliflakes

Persikor

3 st persikor

1 st vitlöksklyfta

30 - 40 g smör, rumsvarmt

1 msk hackad dragon

0.5 msk flytande honung

0.5 tsk salt

1 krm nymald svartpeppar

Vitlökssås

2 dl lätt crème fraiche

0.5 dl majonnäs

1 - 2 st vitlöksklyftor

0.5 - 1 msk flytande honung

0.5 tsk salt

1 krm nymald vitpeppar

Ungsstekt potatis

1.2 kg färsk potatis

50 g smör

Salt

Gör så här

Marinad: Skala och krossa vitlöken. Hacka färsk dragon och rosmarin (det går med torkad också). Blanda kryddorna med olja, salt och peppar. Vänd köttet i marinaden och låt marinera ca 2 timmar.

Kryddmix: Krossa kryddorna till mixen i en mortel. Ska sen strös på köttet efter grillningen.

Skölj och skiva potatisen och lägg på en smörsmord plåt eller gratängform. Lägg lite på smör ovanpå också och salta. In i 200 grader ca 20-30 min.

Persikor: Kärna ur och skär persikorna i klyftor. Rör ihop smöret hackad vitlök och dragon. Blanda i salt och honung. Ta en folie och bred lite av smöret i botten. Lägg på persikorna och lägg över resten av smöret. Vi ihop folien ordentligt så är den klar att grillas samtidigt som köttet.

Rör ihop ingredienserna i vitlökssåsen. Smaka av med salt och peppar.

Lägg foliepaketet på grillen ca 15 min. Grilla köttet.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.