En så god grillmiddag! Bakade persikor passar till alla sommarens grillrätter, till exempel kyckling, lax och entrecôte. Använd gärna färska kryddor!
May 19, 2024
4 skivor fläskkarré (à 175 g)
2 st vitlöksklyftor
0.5 msk hackad dragon
0.5 msk hackad rosmarin
1 dl olivolja
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
1 tsk flingsalt
1 tsk timjan
1 tsk chiliflakes
3 st persikor
1 st vitlöksklyfta
30 - 40 g smör, rumsvarmt
1 msk hackad dragon
0.5 msk flytande honung
0.5 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 dl lätt crème fraiche
0.5 dl majonnäs
1 - 2 st vitlöksklyftor
0.5 - 1 msk flytande honung
0.5 tsk salt
1 krm nymald vitpeppar
1.2 kg färsk potatis
50 g smör
Salt
Marinad: Skala och krossa vitlöken. Hacka färsk dragon och rosmarin (det går med torkad också). Blanda kryddorna med olja, salt och peppar. Vänd köttet i marinaden och låt marinera ca 2 timmar.
Kryddmix: Krossa kryddorna till mixen i en mortel. Ska sen strös på köttet efter grillningen.
Skölj och skiva potatisen och lägg på en smörsmord plåt eller gratängform. Lägg lite på smör ovanpå också och salta. In i 200 grader ca 20-30 min.
Persikor: Kärna ur och skär persikorna i klyftor. Rör ihop smöret hackad vitlök och dragon. Blanda i salt och honung. Ta en folie och bred lite av smöret i botten. Lägg på persikorna och lägg över resten av smöret. Vi ihop folien ordentligt så är den klar att grillas samtidigt som köttet.
Rör ihop ingredienserna i vitlökssåsen. Smaka av med salt och peppar.
Lägg foliepaketet på grillen ca 15 min. Grilla köttet.