Vaniljpannacotta med hallonspegel

Vaniljpannacotta med hallonspegel 🍧

Original recept frÄn instagram.com

Foodbakinghomelife

May 12, 2024

Ingredienser

5 dl vispgrÀdde

1 tsk vaniljsocker

0.75 dl strösocker

2 st gelatinblad

Hallonspegel

200 g hallon frysta

2 dl vatten

3 msk socker

2 st gelatinblad

Gör sÄ hÀr

LÀgg tvÄ gelatinblad i kallt vatten och lÄt stÄ cirka fem minuter.

VÀrm upp grÀdden tillsammans med socker och vaniljsocker sÄ att den precis börjat sjuda, lÄt den inte koka.

Ta av kastrullen frÄn vÀrmen, krama ur vattnet frÄn gelatinbladen och vispa ned det i den varma vÀtskan i kastrullen.

HÀll upp pannacottan i smÄ, vÀl rengjorda glas och stÀll i kylen för att stelna. NÀr de har stelnat, cirka tre till fyra timmar senare, pÄbörja hallonspegeln.

LÀgg tvÄ gelatinblad i kallt vatten i cirka fem minuter.

Koka upp hallon och vatten med socker. Mosa till en jÀmn smet och skumma av ifall det behövs. Skummet nÀr man kokar frukt och bÀr kan ge en grumligare gelé, sÄ för att fÄ en klar hallonspegel Àr det bra att försiktigt plocka bort eventuellt skum med en hÄlslev.

SÀnk temperaturen sÄ att hallonen precis bara sjuder. Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i hallonsÄsen och vispa tills allt löst upp sig.

Ta av frÄn plattan och sila direkt för att bli av med hallonkÀrnorna. Det Àr mycket lÀttare att sila nÀr hallonspegeln Àr varm och mer rinnig innan gelatinet börjar göra att det stelnar. AnvÀnd baksidan av en sked eller en slickepott för att trycka ut sÄ mycket hallonsaft som möjligt och verkligen se till att det bara Àr kÀrnor kvar i silen.

Fördela hallonspegeln ovanför vaniljpannacottan och stÀll Äterigen in glasen i kylen. Servera nÀr hallonspegeln stelnat helt, cirka fyra timmar.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis sÄ kan du samla alla dina recept pÄ en plats för att göra det lÀttare att planera, handla och laga din mat.