Biffarna är dom absolut godaste jag ätit i vegetarisk väg! Dom är från: https://javligtgott.se/recept/veganska-grekiska-farsbiffar-med-tsatsiki-och-helstekt-potatis/ 👌🏻✨
May 18, 2024
1 förpackning anammas formbara vegofärs
1 st gul lök
4 st vitlöksklyftor
Skal från 1 citron
3 msk kapris
2 tsk kinesisk soja
2 msk flytande grönsaksfond
Ca 1 1/2 tsk svartpeppar
1 msk oregano
3/4 msk timjan
2 msk färsk mynta
1 msk rapsolja
1 msk smör
Fast potatis
Rapsolja
Svartpeppar
Salt
Rosmarin
1/2 st fetaost
1/4 st gurka
1/2 st stor tomat
1/4 st rödlök
2 dl turkisk yoghurt
1/4 st gurka
1 stor vitlöksklyfta
Svartpeppar
Låt färsen stå framme i 45 minuter. Finriv den gula löken och vitlöken på ett rivjärn. Hacka kaprisen i mindre bitar. Blanda ihop alla ingredienser till en jämnt smet. Platta biffarna rätt platta. Stek i smör och rapsolja.
Sätt ugnen på 225 grader. Skölj potatisen och skär i klyftor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och blanda ihop med rapsolja, salt, svartpeppar och rosmarin. Sätt in i ugnen i ca 25-30 minuter.
Grovriv gurkan. Lägg på en skärbräda och salta. Låt stå i 20 minuter. Krama sedan gurkan så att vätskan försvinner. Blanda ihop alla ingredienserna.
Hacka gurkan, tomaterna och rödlöken i valfria bitar. Blanda ihop med finfördelad fetaost.