Detta är en enkelt och sjukt god rätt!
May 13, 2024
150 g pecorino
0.5 - 1 msk färskmald svartpeppar
1 st vitlöksklyfta
1 msk finhackad schalottenlök
50 g smör
2 msk citronsaft
2 dl pastavatten
Salt
Ramslöksolja
Riv osten.
Rosta pepparkornen i en het torr stekpanna 1-2 min. Mortla pepparn. Skala och finhacka vitlök och schalottenlök koka pastan tills den nästan är färdig.
Smält smöret i en kastrull.
Tillsätt peppar, lök och citronsaft.
Fräs tills löken är mjuk. Ta ca 2 dl pastavatten och rör ner i kastrullen i omgångar. Lyft upp pastan och vänd ner den i såsen. Koka ihop och slunga pastan.
Ta kastrullen från värmen och rör ner osten. Smaka av med salt, ringla över ramslöksolja och servera direkt.