Älskar du chokladbollar lika mycket som jag, då kommer du älska denna här chokladbollstårtan!
Original recept från www.instagram.com
May 12, 2024
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
8 dl havregryn
1.5 dl vispgrädde
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
Några nypor flingsalt
100 g mjölkchoklad
0.5 dl vispgrädde
2 st nypor flingsalt
1 dl riven kokos eller pärlsocker
2 dl vispgrädde
1 tsk strösocker
Blanda alla ingredienser till tårtan i en bunke, använd en matberedare eller elvisp. Blanda väl. Lägg undan lite smet. Tryck ut smeten i en springform,bakplåtspapper i botten.
Ställ tårtan i frysen.
Rulla små chokladbollar till dekoration av smet som du sparade. Rulla i kokos eller pärlsocker.
Gör chokladganachen, värm grädden i en kastrull. Ta från värmen, & rör ner chokladen till en slät ganache. Rör ner flingsalten. Ta ut tårta & bre över chokladganachen, ställ i frysen i 30 minuter. Ta ut & plocka ur formen.
Vispa grädde & spritsa på tårtan. Toppa med dina små chokladbollar samt strö över kokos eller pärlsocker. & Njut! Gott att servera med lite färska bär!