Små veganska lågkaloribitar som smakar som en blandning mellan quiche och farinata. Blir 12 st små quiche i muffinsformat. Ca 78 kcal per quiche och innehåller ca 4,9 g protein.
Sept. 4, 2022
2.5 dl kikärtsmjöl
3.5 dl vatten
0.5 dl näringsjäst
0.5 tsk svart salt
0.5 msk timjan
0.5 msk basilika
0.5 msk oregano
0.5 msk rosmarin
15 st soltorkade tomater, grovt hackade
1 st liten gullök, finhackad
3 st stora vitlöksklyftor, pressade
Salt och peppar
Rapsolja
Slå på ugnen på 225 grader. Spreja/smörj in en muffinsplåt ordentligt med rapsolja.
I en skål, vispa ihop kikärtsmjöl, vatten, näringsjäst, svart salt, örter och soltorkade tomater.
Stek gullöken tills genomskinlig och stek vitlöken mot slutet. Ta av från spisen och blanda ner i smeten.
Salt och peppra smeten efter smak och skeda ner smeten (blir 12 st) i muffinsplåten.
Grädda mitt i ugnen i ca 15 min tills quichen är genombakra och blivit gyllene.
Servera varma, frys in till senare eller förvara i kyl i upp till 5 dagar.